Saud Jama
Saud Jama
Saud Jama

Saud Jama

eigenaar van The Other Guys sinds 2016.

5 mei 2020

We zijn net weer open. Even wennen weer maar ik denk dat het wel goed gaat komen. Er kwamen gelijk wat vaste klanten. Heel wat mensen zijn toe aan wat nieuwe zomerkleding, wat verfrissends, iets nieuws. Dus ik heb wel vertrouwen in de zomer.

De winkel ben ik begonnen in 2016, omdat ik niet aan een baan kon komen. Ik ben eenzijdig verlamd. Ik werd continue afgewezen bij werkgevers en toen dacht ik: dan creëer ik wel m’n eigen werk en ga ik doen wat ik leuk vind. Daar is de winkel uit ontstaan.
Kleding en schoenen hebben mij altijd dicht aan het hart gelegen dus dat moest het worden.  Mijn smaak is hedendaags, ik mix van alles, een beetje vintage, maar ook wat nieuwe items, niet zo op één merk gefocust. Ik kan het eigenlijk niet in één of twee woorden omschrijven. Kom gewoon kijken!

Ik vond altijd net andere dingen leuk dan mijn vrienden. Vandaar dat de winkel ook ‘The Other Guys’ heet. Wees anders, want het is niet raar om anders te zijn. En dat is ook mijn persoonlijke verhaal, omdat ik niet hetzelfde ben, ik ben niet even gezond als bijna iedereen.
Na mijn eindexamen in 2006 kreeg ik twee hersenbloedingen. Ik zou net gaan studeren. Het zou een leuke zomer worden, op vakantie met vrienden. In plaats daarvan kwam ik in het ziekenhuis en raakte verlamd. Alles leek plotseling voorbij. Maar ik leef nog en uiteindelijk heb ik zelfs mijn HBO gehaald en deze winkel geopend. Dat waren hoogtepunten.

Toen de corona begon en ze zeiden dat iedereen binnen moet blijven besloot ik om dicht te gaan, omdat ik in het risicoprofiel val door mijn hartproblemen. Voor de crisis was ik 6 dagen per week aan het werk in de winkel en nu zat ik thuis, heel veel binnen. Dat was saai. Boodschappen doen was echt een uitstapje . Het was wel gezellig dat mijn vriendin veel thuis was, maar op een gegeven moment ga je toch vervelen. Toen ben ik gaan vloggen over mijn leven en ook over de winkel. Ik heb een aantal privé shoppings met klanten in een vlog verwerkt. Die zijn wel goed opgepakt door mijn volgers. Maar ik vlog ook over persoonlijke dingen, dan weten ze ook wie de persoon is achter de winkel.

Ik denk dat het wel een goede zomer kan worden voor ondernemers in Nederland, omdat de meeste mensen toch in eigen land blijven en daar hun geld gaan uitgeven. Dat zou mooi zijn als ik zo de weken dat ik dicht moest een beetje kan compenseren.

Als alles weer normaal is ga ik al m’n vrienden uitnodigen of met z’n allen lekker ergens eten. Echt de gezelligheid van samen zijn. Dat heb ik wel gemist.